Tuote

Liikeideamme on perustaa yritys Sharetribe-verkkopalvelun ympärille. Kyseessä on yrityksille, kouluille, yhdistyksille ja muille olemassaoleville yhteisöille suunnattu palvelu, jossa yhteisön jäsenet voivat jakaa ja yhteiskäyttää keskenään erilaisia resursseja: lainata, antaa, ostaa, myydä ja vaihtaa tavaroita, tehdä toisilleen erilaisia pieniä palveluksia ja järjestää kimppakyytejä. Sharetribe sopii mainiosti esimerkiksi kaupunginosayhdistysten, yritysten, yliopistojen kampusten tai vaikka taloyhtiöiden käyttöön.

Yksittäiselle käyttäjälle Sharetribe tarjoaa kätevän tavan saada apua läheltä esimerkiksi lainatun työkalun tai osaavan avun muodossa. Lisäksi Sharetriben kautta voi saada omat hyödyttöminä makaavat resurssit hyötykäyttöön. Koiran ulkoiluttamisesta saatu auttamisen ilo, sirkkelin vuokrauksesta maksetut eurot tai tyhjän autonpenkin täyttävä bensakulujen jakaja ilahduttavat ja hyödyttävät resurssiensa jakajaa.

Suorien hyötyjen lisäksi Sharetribea käyttämällä myös säästää ympäristöä vähentämällä turhaa kulutusta sekä tutustuu lähellä asuviin tai vaikka samassa yhteisössä työskenteleviin yli organisaatiorajojen. Tällaisesta yhteisöllisyyden kasvusta on hyötyä koko yhteisölle, ja ympäristövaikutusten tilastointi voi tarjota yhteisölle oivan tavan viestiä ympäristöpanostusten konkreettisista tuloksista.

Olemme aloittaneet Sharetriben kehityksen  vuonna 2008 osana Aalto-yliopiston tutkimusprojektia, jonka palkkalistoilla olimme 2011 toukokuun loppuun. Palvelun ensimmäinen versio toimii osoitteessa aalto.sharetribe.com ja on suunnattu Aallon kampusyhteisön käyttöön.

Sharetribe on avointa lähdekoodia (MIT-lisenssillä) ja kiinnostuneet voivat ladata sen itselleen omaan käyttöön ja/tai osallistua Sharetriben kehittämiseen projektin Github-sivulla.

Liiketoimintamallimme ydin on Sharetriben tarjoaminen yhteisöille ylläpidettynä palveluna, jonka kuukausimaksu kattaa teknisen ylläpidon ja ohjelmistopäivitysten lisäksi myös käyttäjätuen. Avaimet käteen -ratkaisu ei siis tuo lisävaivaa tilaavan yhteisön toimijoille, mutta asiakas saa halutessaan ylläpitäjän oikeudet omaan yhteisöönsä. Lisäksi tarjoamme kustomointipalvelua, jonka avulla Sharetriben voi muokata oman yhteisönsä näköiseksi tai vaikka integroida olemassa olevaan tunnusjärjestelmään.

Kiinnostuitko palvelusta? Haluaisitko sen oman yhteisösi käyttöön, tai onko sinulla muuta siihen liittyvää asiaa? Ota meihin yhteyttä!

3 vastausta artikkeliin: Tuote

  1. Jyrki Hyle sanoo:

    Moi, Olen Hieroja ja etsin työtilaisuuksia kauttanne…

    Laittakaa infoa miten homma pelaaaaaa ???

    Terv. Jyrki Hyle

    Tykkää

    • Antti sanoo:

      Terve Jyrki,

      Vaikka palvelumme Kassi on suunnattu ensisijaisesti erilasiin naapuriavun muotoihin eikä ole siis varsinaisesti tarkoitettu ammattimaiseen työtilaisuuksien etsintään, on siellä mahdollista tarjota hierontaa palveluksena, ja pyytää siitä vastineeksi rahaa.

      Kassi on kuitenkin jaoteltu niin, että se se muodostuu erillisistä pienyhteisöistä, joita erilaiset yhdistykset tai muut porukat (taloyhtiöt, kaupunginosayhdistykset) voivat perustaa ensi vuodesta alkaen. Parhaiten tuollainen hierontatarjous sopisi siis esimerkiksi omalla asuinalueellasi toimivaan Kassi-yhteisöön, kunhan sellainen perustetaan. Tarjouksen saa myöhemmin halutessaan näkymään myös muiden Kassi-yhteisöjen hakutuloksissa.

      Tällä hetkellä projektimme on kuitenkin niin varhaisessa vaiheessa, että toiminnassa on vasta yksi Kassi-yhteisö, jossa on pääasiassa Aalto-yliopiston opiskelijoita. Tässä vaiheessa ammattimaisten työtilaisuuksien etsijän kannattaneekin suunnata katseensa esimerkiksi Nextdoor tai Jobita palveluihin, jotka on tarkoitettu nimenomaan palkkatöiden tarjoamiseen ja pyytämiseen. (Ja joista näköjään ei vielä montakaan hierojaa löydy.)

      Jos ajatus oman alueen Kassi-yhteisöstä kiinnostaa, voit toki myös itse perustaa sellaisen! Ja sama mahdollisuus koskee muitakin tämän kommentin lukevia. Mahdollisuus uusien yhteisöjen perustamiseen avautuu 2011 vuoden aikana, ensin muutamalle pilottiyhteisölle ja myöhemmin kaikille. Niiden, jotka mielivät olla ensimmäisten joukossa, kannattaa jättää yhteystietonsa kassi.eu-sivun lomakkeella, ja otamme heihin yhteyttä heti kun pilottiyhteisöjä keväällä aletaan avata.

      Toivottavasti tämä selvensi palvelun ideaa ja tämän hetken tilannetta. Jos jotain jäi epäselväksi, niin pistäkää ihmeessä lisää kysymyksiä kommentteihin.

      Tykkää

  2. Paluuviite: Työttömyysturva ja muut yrityksen alkuvaiheen rahoitusmuodot | Avoin yritys

Jätä kommentti